veiligheid voor je kind  
   
     
Thermometers

Een andere tip: neem een bad thermometer of thermostaatkraan in huis.
Altijd handig om zelf te bepalen hoe warm het water mag worden omdat je de temperatuur kunt afstellen naar wens.


Je kunt ook aan je cv-monteur vragen of hij de watertemperatuur van uw installatie kan verlagen. Het is zeker niet onverstandig aangezien vaak deze installaties zo afgesteld zijn dat het water wordt verhit tot 65 graden en bij oude geisers soms tot 90 graden!

Gebruik in ieder geval geen koortsthermometer aangezien deze niet tegen heet water kunnen.
badthermometer Kinderen veilig baden is wanneer het watertemperatuur tussen de 36 en 38 graden is. Badthermometers kunnen dit perfect weergeven.

Hou zeker in de gaten dat de aangegeven temperatuur kan afwijken van de werkelijkheid: het mag maximaal maar een halve graad afwijken met de werkelijke temperatuur.
In de winkels worden twee soorten thermostaten verkocht: een glazen thermometer en een kleurthermometer.
Een glazen thermometer is goed betrouwbaar en nauwkeurig, echter kan het soms tot 1 minuut duren voordat er een temperatuur wordt weergegeven. Deze thermostaten kunnen ook in het bad drijven.
Een kleurthermometer is handig maar zorg bij aankoop dat de temperatuur ook in cijfers wordt weergegeven.
Kleurthermometer geven dus een kleur of een omschrijving (bijvoorbeeld ‘goed’) om aan te geven dat het water de juiste temperatuur heeft bereikt.
Echter, niemand weet dan hoe warm exact het water is en/of er een afwijking zit in de meting. In principe zijn we minder blij met deze vorm van warmtemeting en raden deze dan ook af.
Het voordeel van een thermostaatkraan is dat het water altijd dezelfde temperatuur zal hebben en de temperatuur kunt u zelf bepalen door de temperatuurblokkering.
Door deze blokkering kunt u niet per ongeluk of uw kind zich verbranden aan te heet water.

Ook hier geldt: ga niet automatisch ervan uit dat de temperatuur in orde is, meet met een thermometer de watertemperatuur of desnoods gebruik uw elleboog of hand om te voelen of het water te warm is.
thermostaatkraan
Kranen hebben de neiging ook warm te worden indien deze niet geďsoleerd tegen de stromende hete water uit de kraan. Zorg dat u een zogenaamde ‘cool-touch’ kraan heeft, dan heeft u verder geen last meer van hete kranen. Dus, kan ook uw kleine (per ongeluk) de kraan vastpakken zonder zich te verbranden.
babyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjes