veiligheid voor je kind  
   
     
Slapen

slapendebaby Babyís en kinderen slapen veel en veel ouders zijn bang voor dit gedeelte van een kindís leven.

Wiegendood is namelijk een vervelende ervaring wat heel wat jonge ouders bezig houdt. Preventie wiegendood is erg belangrijk.

Hierbij een paar adviezen:

Leg de baby altijd op zijn rug voor het slapen. Dit is de veiligste slaaphouding omdat het gezicht van de baby dan vrij is. Pas vanaf het moment dat de baby sterk genoeg is om zelf heen en weer te draaien, kan u de baby zelf laten bepalen wat de slaaphouding is.
Let ook op dat het kind niet te lang op 1 kant van zijn hoofd slaapt want deze kan vergroeien. Zorg ervoor dat u het hoofd verplaatst naar de andere kant.
Wanneer de baby wakker is leg dan de baby op zijn buik, maar blijf er altijd bij!
slaaphouding baby
Een babyslaapzak is altijd een goede keuze voor de eerste 2 jaar van het kind.
Een babyslaapzak zorgt ervoor dat een baby niet onder de dekens raakt en hij ook niet de dekens van zijn lijf los woelt.


Een babyslaapzak zorgt er ook voor dat een baby minder makkelijk draait dan zonder de babyslaapzak. Van belang hierbij is dat de babyslaapzak ook weer de juiste maat heeft.
Leg de baby altijd in een babybed of wieg, dit is altijd de meest veilige plek om te slapen.

Tracht síavonds en sínachts ook het bedje zo dicht mogelijk bij uw eigen bed te plaatsen om snel bij het kind te kunnen zijn.
Overdag doet u het beste eraan om regelmatig toezicht te houden.
babyliggend
Slaap zeker niet met de baby in uw eigen bed wanneer deze jonger is dan 3 maanden.
De lichaamstemperatuur van een volwassene kan een baby ongemak veroorzaken waardoor die gaat woelen in bed en eventueel tussen de matrassen of kussens bekneld raken.
Er bestaat zelfs de kans dat de kleine uit bed valt!

Bent u zelf in slaap gevallen dan loopt u het risico dat u zich op de baby rolt. Er is een verhoogde risico indien u gedronken heeft of bedwelmende medicijnen of drugs gebruikt, gestresst of zeer moe bent.
babyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjes