veiligheid voor je kind  
   
     
Huishouden

Normale huishoudelijke activiteiten zoals strijken kunnen al gevaar opleveren omdat er dan hete stoom uit de strijkijzer kan voorkomen. Leer de kind ook dat een strijkijzer gevaarlijk is en dat zij die niet mogen aanraken. Bewaar na het strijken de strijkijzer dan ook op een veilige plek.
Maak je het huis schoon met een sopje, dan dien je de dop van flessen reinigingsmiddel goed dicht te draaien en op een veilige plek te bewaren.

Ben je een wasje aan het draaien of de klerendroger aan het gebruiken dan kan het zijn dat er hete stoom uit zo’n apparaat komt.

Kijk uit, dus laat het kind hier niet in de buurt komen tenzij je zeker weet dat je machines nooit stoom verspreidt.
Laat desnoods de wasmachine en droger eerst goed afkoelen.
baby wasmachineVuur

Vuur

Spelen met lucifers is nooit zonder gevaar, net zo min als brandende kaarsen of een brandend openhaard.

Maak gebruik van kinderveilige aanstekers, deze heeft namelijk een
2-stappen proces nodig voordat er een vlam eruit komt. Zelfs voor kinderen tot 4 jaar is dit een moeilijke aan te steken aansteker.

Mocht u gebruik maken van kaarsen dan zet ze ver boven het kind op een kast of zo (pas op voor roet tegen het plafond). Desnoods de kaarsen uitzetten wanneer het kind zich in de betreffende ruimte bevindt.
Wanneer u een openhaard heeft dan kunt u het beste een openhaardrek nemen wat niet warm wordt, anders kan het kind zich nog aan verbranden. Een vonkenrek geeft in ieder geval niet voldoende bescherming omdat de vonkenrek niet aan een muur verankerbaar is, maar een openhaardrek weer wel.
babyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjesbabyvoetjes